vedenie...navrh nemo
+3
Kiya
Nemo
shark999
7 posters
Strana 1 z 1
ste za navrh ktory predlozil nemo?
vedenie...navrh nemo
prizval som docasne na nase forum nema pretoze navrhol zajimavu vec.......myslim si...
shark999- Počet príspevkov : 167
Alliancia : DET
Registration date : 07.08.2008
Re: vedenie...navrh nemo
Cafte L&G
vcera som sa nahneval
Dovod bol jednoduchy, DET a sestry nefunguju naplno ako by mohli. No bolo mi treba spat a dnes som vstal so zamerom odstranit dovod mojho hnevu.
K veci:
DET vzniklo zlucenim hlavne DT a KPS-DE. Zlucenie neprebehlo optimalne = vytvorila sa duplicita funkcii vo vedeni DET a tak ma DET 2 vodcov (wtf ?!), kvazi 2 diplomatov (DET ziskalo ako spojenca len Husite...), takze napriklad jeden vodca nevie presne co riesi ten druhy (logicke, su to dve rozne osoby).
Sucasny stav mi prijde neprijatelny, teda ak chceme nieco aj vo velkom organizovat a riesit. Je vrcholna blbost, aby jeden clen vedenia musel cakat na dalsieho ci dalsich, ked je treba urgentne reagovat.
Preto si myslim, ze sucasne vedenie DET neni dostatocne flexibilne a optimalne zostavene (myslim funkcie nie osoby). Preto navrhujem reorganizaciu vedenia DET ale aj vedenia sestier DET. Podotykam, tato kvazi kozmeticka zmena je len prva z radu zmien, ktore chcem presadit, aby to tu fungovalo naplno. Bez tejto zmeny ale dalsie nemaju zmysel.
Tento moj prekladany navrh ma za ucel zohladnit 2 fakty: aktivitu funkcionarov a cas, ktory hre vedia aj chcu venovat funkcionari. Vodca ally by mal mat najviac casu, nasledovany svojim zastupcom, diplomatom a na konci kontrolorom. Duplicita funkcii neprichadza viac do uvahy ako ani duplicita pravomoci!!!
Navrh samotny v bodoch:
1. Premenovat funkcie Dragon lord/lady sposobom:
A. Draci vodca, Draci diplomat, Draci kontrolor (podstatne je, aby bolo jasne, kto ma aku funkciu)
B. Vodca, diplomat, kontrolor ( drak nedrak, jednoznacnost ma prednost)
Clenovia ally aj ostatne ally musia vediet, koho maju kontaktovat a nie hadat co je co. Posielat HS o funkciach je ucinne kratdobo len.
2. Funkcie v DET:
Vodca - hlava DET, ten co pre ally musi makat najviac, najaktivnejsi hrac DET.
Zastupca vodcu -kontaktovat len ak vodca neni online, zastupca vodcu -trvaly zastup na vodcu.
Diplomat - len jeden pre veci spojenecke aj pre veci medzi DET a sestrami (moze mat zastupcu na trvalo)
Kontrolor - 3 hraci, 1 nestaci na 60 ludi, kontroly kazdych 20 dni - utocna army.
Funkcie v sestrach DET: Guverner - prakticky vodca sestry, ako guverner zastupuje vodcu DET v sestrach.
Diplomat - riesi nabor novych clenov, prestupy clenov a komunikaciu s diplomatom DET - spojenectva, DoN atd. diplomat je v
sestre trvaly zastupca Guvernera
Kontrolor - na 20 clenov sestry jeden kontrolor ( 40 clenov = 2 kontroly atd)
3. Hiearchia funkcii:
Vodca DET je najvyssia pozicia DET a sestier DET. Ako taky vydava rozkazy, ktore je povinny kazdy clen plnit. Mozno prehlasovat jedine hlasmi vacsiny clenov Vedenia sustavy DET. V pripade nepritomnosti vodcu (dovolenka, spanok) rozhoduje v mene vodcu zastupca vodcu.
Vedenie sustavy DET tvori : vodca, zastupca vodcu, diplomati, kontrolori a guverneri z DET a sestier. Komunikacia v uzavretom fore, v pripade nutnosti icq, skype atd.
Diplomat kona v mene DET samostatne, podlieha vedeniu vodcu, pripadne rozhodnutiu Vedenia sustavy DET. (vyhlasenie vojny)
Vodca ani diplomat nemusia cakat na suhlas svojich zastupcov.
Na schvalenie tohto navrhu zakladam hlasovanie, 2/3 vacsina hlasov rozhoduje o vysledku, su len a len 2 moznosti: SOM ZA a SOM PROTI.
Prijate noveho modelu fungovania predstavuje priestor rozhodnut o funkciach vodcu, zastupcu vodcu a diplomata, tiez doplnit kontrolorov podla sucasnych moznosti clenov vedenia (ak XYZ je vo funkcii ale ma menej casu na hru, presunie sa na poziciu zastupcujuci funkcionar a naopak pocas celeho priebehu hry.)
vcera som sa nahneval
Dovod bol jednoduchy, DET a sestry nefunguju naplno ako by mohli. No bolo mi treba spat a dnes som vstal so zamerom odstranit dovod mojho hnevu.
K veci:
DET vzniklo zlucenim hlavne DT a KPS-DE. Zlucenie neprebehlo optimalne = vytvorila sa duplicita funkcii vo vedeni DET a tak ma DET 2 vodcov (wtf ?!), kvazi 2 diplomatov (DET ziskalo ako spojenca len Husite...), takze napriklad jeden vodca nevie presne co riesi ten druhy (logicke, su to dve rozne osoby).
Sucasny stav mi prijde neprijatelny, teda ak chceme nieco aj vo velkom organizovat a riesit. Je vrcholna blbost, aby jeden clen vedenia musel cakat na dalsieho ci dalsich, ked je treba urgentne reagovat.
Preto si myslim, ze sucasne vedenie DET neni dostatocne flexibilne a optimalne zostavene (myslim funkcie nie osoby). Preto navrhujem reorganizaciu vedenia DET ale aj vedenia sestier DET. Podotykam, tato kvazi kozmeticka zmena je len prva z radu zmien, ktore chcem presadit, aby to tu fungovalo naplno. Bez tejto zmeny ale dalsie nemaju zmysel.
Tento moj prekladany navrh ma za ucel zohladnit 2 fakty: aktivitu funkcionarov a cas, ktory hre vedia aj chcu venovat funkcionari. Vodca ally by mal mat najviac casu, nasledovany svojim zastupcom, diplomatom a na konci kontrolorom. Duplicita funkcii neprichadza viac do uvahy ako ani duplicita pravomoci!!!
Navrh samotny v bodoch:
1. Premenovat funkcie Dragon lord/lady sposobom:
A. Draci vodca, Draci diplomat, Draci kontrolor (podstatne je, aby bolo jasne, kto ma aku funkciu)
B. Vodca, diplomat, kontrolor ( drak nedrak, jednoznacnost ma prednost)
Clenovia ally aj ostatne ally musia vediet, koho maju kontaktovat a nie hadat co je co. Posielat HS o funkciach je ucinne kratdobo len.
2. Funkcie v DET:
Vodca - hlava DET, ten co pre ally musi makat najviac, najaktivnejsi hrac DET.
Zastupca vodcu -kontaktovat len ak vodca neni online, zastupca vodcu -trvaly zastup na vodcu.
Diplomat - len jeden pre veci spojenecke aj pre veci medzi DET a sestrami (moze mat zastupcu na trvalo)
Kontrolor - 3 hraci, 1 nestaci na 60 ludi, kontroly kazdych 20 dni - utocna army.
Funkcie v sestrach DET: Guverner - prakticky vodca sestry, ako guverner zastupuje vodcu DET v sestrach.
Diplomat - riesi nabor novych clenov, prestupy clenov a komunikaciu s diplomatom DET - spojenectva, DoN atd. diplomat je v
sestre trvaly zastupca Guvernera
Kontrolor - na 20 clenov sestry jeden kontrolor ( 40 clenov = 2 kontroly atd)
3. Hiearchia funkcii:
Vodca DET je najvyssia pozicia DET a sestier DET. Ako taky vydava rozkazy, ktore je povinny kazdy clen plnit. Mozno prehlasovat jedine hlasmi vacsiny clenov Vedenia sustavy DET. V pripade nepritomnosti vodcu (dovolenka, spanok) rozhoduje v mene vodcu zastupca vodcu.
Vedenie sustavy DET tvori : vodca, zastupca vodcu, diplomati, kontrolori a guverneri z DET a sestier. Komunikacia v uzavretom fore, v pripade nutnosti icq, skype atd.
Diplomat kona v mene DET samostatne, podlieha vedeniu vodcu, pripadne rozhodnutiu Vedenia sustavy DET. (vyhlasenie vojny)
Vodca ani diplomat nemusia cakat na suhlas svojich zastupcov.
Na schvalenie tohto navrhu zakladam hlasovanie, 2/3 vacsina hlasov rozhoduje o vysledku, su len a len 2 moznosti: SOM ZA a SOM PROTI.
Prijate noveho modelu fungovania predstavuje priestor rozhodnut o funkciach vodcu, zastupcu vodcu a diplomata, tiez doplnit kontrolorov podla sucasnych moznosti clenov vedenia (ak XYZ je vo funkcii ale ma menej casu na hru, presunie sa na poziciu zastupcujuci funkcionar a naopak pocas celeho priebehu hry.)
Nemo- Počet príspevkov : 626
Alliancia : DETc
takze ja som jednoznacne ZA .....dovod je presne taky ako pisal nemo....viac ludi sa montuje inym do prace a niektore veci neriesi nik......zaroven si dovolujem navrhnut ako vodcu bibibu.....chalan dava do toho vela a pre mna je asi jediny hrac ktoreho ja dokazem ako vodcu akceptovat....taktiez ponukam svoje sluzby ako jeho zastupca.....spolocne by sme mali byt v co najuzzsom kontakte aby sme o sebe a svojich planoch...strategiach a viziach aliancie vedeli......na post diplomata navrhujem kiyu......hlavny kontrolor gilmak...pomocny iperitas
shark999- Počet príspevkov : 167
Uz davnejsie som chcela rozdelenie funkcii, takze som za ... takto to dalej nejde, pretoze niekedy nevie prava ruka co robi lava
Kiya- Počet príspevkov : 115
to rozdelenie sme preberali ale len v ramci vedenia a trochu inak no ako napisal nemo to musim byt vidno na karte aly aby členovia vedeli koho kontaktovat a tiez sestry to riesi presne a výstižne a dik Shark si ma prekvapil ak budu suhlasit ostatný z vedenia primem to.PS nemo to si si dal pracu vidnom na tom že mas prehlad a skusenosti D
Bibiba- Počet príspevkov : 244
Registration date : 15.03.2008
Bibiba napísal:to rozdelenie sme preberali ale len v ramci vedenia a trochu inak no ako napisal nemo to musim byt vidno na karte aly aby členovia vedeli koho kontaktovat a tiez sestry to riesi presne a výstižne a dik Shark si ma prekvapil ak budu suhlasit ostatný z vedenia primem to.PS nemo to si si dal pracu vidnom na tom že mas prehlad a skusenosti D
diki za pochvalu, ono skor som sa len nasral a moc nespal... a ja suhlasim so sharkovym navrhom, cize bibiba vodca.. ale taky detail nehlasoval si pls hlasuj.
viem teda hlasujem: som za,
Bibiba- Počet príspevkov : 244
Registration date : 15.03.2008
Ok, vidim ze to asi bude odsuhlasene, tak ja u nas uz zavediem tieto zmeny. Draci kontrolor je u nas funkcia Dragon mentor, Diplomata bude Dragon Emissary a Dragon Lordom a veducim nasej aliancie bude Revenge.
gorgo- Počet príspevkov : 235
Alliancia : DET-DG
Registration date : 14.03.2008
ludkovia ubehol jeden tyzden. mame 6 hlasov za a 0 proti.
takze 2 otazocky:
1. kolko je clenov vedenia? je 6 2/3 a viac alebo menej?
2. dokedy sa bude hlasovat? lebo by sme mali uzavriet toho hlasovanie este pred prichodom Natarov
Takze pls kto nehlasoval nech hlasuje. Dakovali.
takze 2 otazocky:
2. dokedy sa bude hlasovat? lebo by sme mali uzavriet toho hlasovanie este pred prichodom Natarov
Sme iba siedmi co mame sem pristup, takze uz sme hlasovali vsetci.Nemo napísal:ludkovia ubehol jeden tyzden. mame 6 hlasov za a 0 proti.
takze 2 otazocky:
gorgo- Počet príspevkov : 235
Alliancia : DET-DG
Registration date : 14.03.2008
dik gorgo, tak navrh jednoznacne presiel. Pls zmente co je treba. v sestrach kde su viaceri vo funkcii stanovte hlavnych = guverner a diplomat a zvysok nech su kontrolori dakovali.
EDIT: len nech tie hlavne funkcie su jasne, neocakavam ze sa doslova vsetky ostatne zrusia
EDIT: len nech tie hlavne funkcie su jasne, neocakavam ze sa doslova vsetky ostatne zrusia
tak jestli k tomu jeste muzu neco rict tak ja jsem proti...nemam rad politicky vedeni ally...ale zalezi na vas,ja se podridim,ja na tu hru stejne nemam tolik casu.
Gilmak- Počet príspevkov : 159
Registration date : 22.04.2008
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra: