DET
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Chceme vyhrát???

+12
Erien
turgooon
kubik
Malkavian
Londyn
Shingen
soild
Bibiba
miso422
Masko555
Nemo
woodoo panenka
16 posters

Strana 2 z 2 Previous  1, 2

Goto down

Chceme vyhrát??? - Stránka 2 Empty Re: Chceme vyhrát???

Odoslať  Nemo Št december 11, 2008 4:18 pm

Erien napísal:Takže nemo zase sme sa "nepochopili". Reagovala som na tvoje slová, ktoré ako vždy ideš prekrútiť. Si v tom macher. Inak položím otázku a ty mi povedz, ktorá možnosť je správna.:
1. Bola dohoda, že KPS a DDT divy budú stavať ako naši spojenci, a ktorý div (myslím všetky spojenecké divy)bude na tom najlepšie po katovačkách, ten sa dorobí?
2. KPS a DDT divy sa skatnú a my sa aj so spojencami (KPS a DDT) pustíme do stavby našich dvoch divov?

Stačí, ak mi odpovieš 1 alebo 2.

Podľa sekcie hlasovanie o dive by sa mal moj bod č.2 zhodovať s bodom č.3 v hlasovaní.
K bodu č.1 už si viem predstaviť ako naši vojaci prebehujú z divu do divu. Total schaosení.

asi sme sa nepochopili Smile
1. ano, taka bola dohoda
2. neda sa urcit - ide o sposob, ako tu dohodu chapes plus fakt ze sme spojenci a tak hrame... voci DET+KPS+DDT stoji takmer polovicka servera: EMPs, A, EVE a ich spojenci. Kedze DET ma natarky katnute, je logicke, ze dalsie utoky pojdu na tie natarky spojenectva sever, ktore katnute este neboli a teda veselo si stavaju. DDT malo uz navstevy od A, KPS sa este len cervena. To, ze sme dali plan KPS je pomoc spojencovi. Samo KPS si o plan poziadalo na pozicanie. Kazdemu, je jasne, aj im, ze budu napadnuti. V konecnom dosledku, preco sa neda urcit, ktora natarka bude skatovana najviac a ktora nie = bude sa stavat spolocne, je fakt, ze kym DET ma obe natarky katnute poctivo, DDT obislo dobre (nekatli im hlavnu budovu atd) a ku KPS sa este nejake velke utoky vraj nekonaju aj ked krizikov poctivo nabieha. Mudrejsi budeme az o nejaky ten tyzden asi.

Kazdopadne ani nechapem preco sa tymto zaoberas. Dohoda a samostne spojenectvo DET+KPS+DDT bolo dohodnute s urcitou davkou predvidavosti - ci uz vojenskych utokov alebo snahy rozhadat vedenie tychto ally. DET+KPS+DDT taha za jeden povraz zvany SEVER, lebo vsetci vieme, ze sami neuspejeme. Cool
Nemo
Nemo

Počet príspevkov : 626
Alliancia : DETc
Registration date : 07.08.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  fks2 Št december 11, 2008 4:22 pm

Erien napísal:Takže nemo zase sme sa "nepochopili". Reagovala som na tvoje slová, ktoré ako vždy ideš prekrútiť. Si v tom macher. Inak položím otázku a ty mi povedz, ktorá možnosť je správna.:
1. Bola dohoda, že KPS a DDT divy budú stavať ako naši spojenci, a ktorý div (myslím všetky spojenecké divy)bude na tom najlepšie po katovačkách, ten sa dorobí?
2. KPS a DDT divy sa skatnú a my sa aj so spojencami (KPS a DDT) pustíme do stavby našich dvoch divov?

Stačí, ak mi odpovieš 1 alebo 2.

Podľa sekcie hlasovanie o dive by sa mal moj bod č.2 zhodovať s bodom č.3 v hlasovaní.
K bodu č.1 už si viem predstaviť ako naši vojaci prebehujú z divu do divu. Total schaosení.

Erien co vlastne chces? Sak si sprav vlastnu hru popripade si daj dokola 4 babiky sadni si do prostredka nalej babikam cajik a mozes sa s nimi hrat na co ches a pokial spravis pravidla hry ty vzdy vyhras.
Tato hra TRAVIAN je o DIPLOMACII a o VOJSKACH. Tak sa uz uvedom a nepis pi..viny sak sa to fakt neda citat.
Jeden div sa neda stavat bez toho aby bol katovany a vystavat sa z 0 na 100 za tyzden to by nemalo zmysel tak sa najprv zamysli nad TRAVIANOM a potom snad pochopis.(o com silne pochybujem bo tu robis iba zlu krv) naivnymi otazkami a citis sa urazena nech sa odpovie akokolvek. Vybrala si si stranu (ally) tak sa jej drz.
K prekrucaniu prekrucas iba ty. Pokial viem divy DET isli prve hore a boli prve skatovane. Mame meskanie a nemamesancu vyhrat cize sme dali sancu nasim spojencom aby sa postavili do prvej linie utokov a my si mozeme obnovit infrastrukturu a armady v dive.

fks2

Počet príspevkov : 104
Registration date : 24.09.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  Nemo Št december 11, 2008 4:33 pm

no zas netreba ostro do seba.

ja svojim sposobom beriem pozitivne, ze aspon niekto pise na forko sem-tam je tu aj 1-2 dni ticho Rolling Eyes a potom zrazu kopec toho Shocked

ale vsak neva, mam silny pocit ze spameri fks2 a Erien si to rozdaju Laughing Laughing Laughing
Nemo
Nemo

Návrat hore Goto down

Odoslať  Bibiba Št december 11, 2008 4:36 pm

ERIEN prestan už, zase maš svoje dni? do prdele vieš kolko je tu prace okolo toho vsetkeho? tak nechaj už toho Nema na pokoji pod stavat divy oba a v noci v kuse nech minieš energiu čo davaš zbytočne sem a ked ty obdivuješ husitov tak ja naopak som to pisal aj Rohacovi nevedel by som byt v ali ktora tu celý rok len stavala a s kazdým mala spojenectvo - hrala na vsetky strany a s kazdým to by bola nadhera keby sme tu vsetky aliancie boli taký, kazdý by len staval a staval a navzájom by sme sa milovali -virtuálne myslím - no asi tu tý hraci hladaju nieco ine inak by to nebola len jedina ali na servere takto sa spravajuca, ale na buduce budeš vediet aspon čo ti vyhovuje, mna by to zabilo spat tu celý rok to by my ani vítazstvo v podobe divu nestalo za to veru nie D
Bibiba
Bibiba

Počet príspevkov : 244
Alliancia : DET
Registration date : 15.03.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  Erien Št december 11, 2008 5:18 pm

@Bibiba, au,au, zase si nesadnem dva dni na riť. Sad No a my tu nemôžeme určovať štýl hry, aký má hrať ali Husité.
@fks - možu byť barbiny? A čajík ovocný? (a ako člena vedenia sesterskej ali, ťa žiadam o slušnejšie vyjadrovanie. Nikdy som sa voči tebe takto nevyjadrovala a tvoje názory nehanobila. A čo si spomýnam, tak s cawkoom sme dostali BAN za menej neslušné slová).
@Nemo, vidíš, zase som nepochopená spamerka. Máme to my ale ťažké, že? Sad No to asi preto, že tie vyjadrenia nie sú striktné a jasné.

A to stačilo k tejto téme chlapci napísať, že ktorý div bude na tom najlepšie, ten sa dostavia. Nech už to je ktorýkoľvek spojenecký. Takže to zhrniem: máme divy 4. Naše 2 porušené, ktoré ako hovoria viacerí, sú z hry vyradené a 2 spojenecké. No a ked by vyhral niektorý div z týchto 4, tak zásluhu na tom budú mať všetci spojenci. Píšem to tu pre tých, čo nevedeli, čo sa tu vlastne deje. Ak sa mýlim, tak ma poopravte, aby neprišlo zase k nedorozumeniu.

Erien

Počet príspevkov : 444
Registration date : 14.06.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  Malkavian Št december 11, 2008 5:28 pm

mal som pekyn prispevok ale neveim preco ho nanpisalo necem to rozpisovat asik to bol osud tak to skratim
1. erien uvedom si za koho hrajes ked ti vadi vsetko tu v ali odit ! (neber to ako vyhadzovanie ale spravas sa ako by si to sama cela )
2. prestan demoralizovat a hadat sa ... robis viac zla ako dobra sama nemas ciste svedomie tak prestan ... a este ras sa zamysli s kym si... teda ak si naozaj z nami
3. ak ces spamovat bez bud na www.pokec.sk alebo ked silou mocou na forku tak v sekcii POKEC

dakujem za pochopenie vtedy som pisal viac ale obsach ten isty ... sri erien ale skalmala si ma

Malkavian

Počet príspevkov : 140
Alliancia : DET@
Registration date : 14.03.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  Nemo Št december 11, 2008 5:44 pm

Rolling Eyes nervozita pocas stavby Divu sveta... treba to rozdychat, je nas vela vsetci si nemozme na 100% sadnut svojim pristupom.

ideme vsetci spolocne dalej ok? Smile
Nemo
Nemo

Návrat hore Goto down

Odoslať  fks2 Št december 11, 2008 6:23 pm

[quote="Erien"]@fks - možu byť barbiny? A čajík ovocný? (a ako člena vedenia sesterskej ali, ťa žiadam o slušnejšie vyjadrovanie. Nikdy som sa voči tebe takto nevyjadrovala a tvoje názory nehanobila. A čo si spomýnam, tak s cawkoom sme dostali BAN za menej neslušné slová).

Jasne barbiny mozu byt, ale caj jednoznacne s rumom.
Erien na tomto serveri som cca 3 mesiace a slovo spojenci som chapal od zaciatku. Kedze NEPRIATELIA (EMPs) nam zautocilo na nase divy a vykatovalo ich (= zjavne to su nasi nepriatelia ked nam robia skody a zle) tak nasi spojenci "prebrali stafetu" v stavani divu pretoze na stavbu divu treba infrastrukturu co nam EMPs znicilo.
No neviem ci chces podporovat mohykanov div ked vam vykatoval ten co si doteraz podporovala. To by bolo dost srandovne riesenie. Inak fakt nechapemo co ti ide.

fks2

Návrat hore Goto down

Odoslať  Erien Št december 11, 2008 6:24 pm

Malkavian napísal:mal som pekyn prispevok ale neveim preco ho nanpisalo necem to rozpisovat asik to bol osud tak to skratim
1. erien uvedom si za koho hrajes ked ti vadi vsetko tu v ali odit ! (neber to ako vyhadzovanie ale spravas sa ako by si to sama cela )
2. prestan demoralizovat a hadat sa ... robis viac zla ako dobra sama nemas ciste svedomie tak prestan ... a este ras sa zamysli s kym si... teda ak si naozaj z nami
3. ak ces spamovat bez bud na www.pokec.sk alebo ked silou mocou na forku tak v sekcii POKEC

dakujem za pochopenie vtedy som pisal viac ale obsach ten isty ... sri erien ale skalmala si ma

Question Question Question

1.Touto formou som sa dopracovala k odpovediam na otázky našich hráčov a vlastne aj mňa. Už viem. Stačilo na rovinu napísať. A za to, že chcem vedieť aspoň to, kam vlastne tie surky mám posielať mám odísť z ali?
2.A čím demoralizujem ali? Že chcem vedieť ako to vlastne bude? Ak je to tajné, tak prečo sa na forum jasne nenapíše TAJNÉ a všetkým nám to bude jasné, že nik nemá o tom vedieť, ani hráči spoločenstva. A aby si mohol kludne spávať, tak ja svedomie čisté mám.
3.Ak spamujem, stačí nečítať moje príspevky.

Sklamala som ťa? Tak to mi trhá žily najmenej.

Ak tu budete dávať jasné a zrozumiteľné vyjadrenia, tak vás takýmito dotazmy zaťažovať nebudem. A svoje názory si tu može vyjadriť predsa každý. Alebo ja nie?

Erien

Návrat hore Goto down

Odoslať  Nemo Št december 11, 2008 6:35 pm

Erien, viem, ze co zaznelo ako reakcia na tvoje prispevky sa ti nepaci. Ale urcite ti pamat funguje dobre a pamatas ako to bolo, ked som ti odpisoval povodne ja.. no a porovnaj si to so sucasnostou. fks2 tu neni dlho a malkavian tiez moc na fore s tebou este nediskutoval...

poprosim vsetkych brat veci s nadhladom. Vedenie neziada nikoho o odchod z ally, len je treba aby sa respektovali urcite odslisnosti povah hracov.

Erien je znama svojimi prispevkami, ktore sa casto pochopia inak ako ona chce a fks2 je rad ostry Cool
Nemo
Nemo

Návrat hore Goto down

Odoslať  marso Št december 11, 2008 7:09 pm

Nemo napísal:Erien je znama svojimi prispevkami, ktore sa casto pochopia inak ako ona chce a fks2 je rad ostry Cool

Co takto dat tych dvoch dohromady :-). Inak priznam sa, ze ani citat sa mi to nechcelo, len medzi riadkami. Chcelo by to iny Topic na takuto temu, alebo inu arenu, hehe

marso

Počet príspevkov : 135
Alliancia : DET©
Registration date : 08.08.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  Erien Št december 11, 2008 9:08 pm

@Nemo, chýba mi tu ten smajlík cmuk. I love you

Erien

Návrat hore Goto down

Odoslať  Malkavian Št december 11, 2008 9:13 pm

erien neidemi len o to co pises ale hlavne ako to pises ... ale ok je to jedno ako hovoris ty ... Mrkva v zime ...

A nemo ja tu som uz dlhsie pred letom som tahal najviac prispevkou spolu z erien ale potom som sa odmlcal na dlhu dobu kvoli istym veciam ... kedze v ali som skoro od zaciatku Smile

Malkavian

Počet príspevkov : 140
Alliancia : DET@
Registration date : 14.03.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  fks2 Št december 11, 2008 9:31 pm

No dufam, ze moj posledny prispevok k Erien bo Nemo pise, ze si to tu "rozdavame" s cim jednoznac nenesuhlasim. pig

Podla mna by stavba divu mala byt zaujimava "pre vsetkych" je podla mna dost kontraproduktivne stavat nonstop infrastrukturu a netahat div hore, pretoze vela ludi co je 1-2x denne online si povie, ze stavitelia nic nerobia a vzhladom na malu pop a nezmeneny lvl divu u mecenasa je to bohuzial viac ako pravdepodobne. (NIE JE TO VSAK PRAVDA). Iba sa nestavaju surovinove policka a preto je pop mensia. Taktiez drzime velke podpory v dive a obcasny prichod natarov vzbudi zaujem ludi co tam maju podpory a da im dobry pocit, ze strazia div a to obilie co tam posielaju ma vyznam. (Co samozrejme ma).
K podpore divu. Viacero ludi nestavalo div (ani ja),ale je jasne, ze bude viac krat katnuty (kazdi div). Preto je dobre a logicke mat viac divov. No ako som pisal predpokladam, ze kazdi podporuje svoj div (najblizsi) popripade aky mu vedenie urcilo. Do ostatnych divov ako su div KPS, DDT staci si myslim poslat 100 obrannych pindikov a tym pre mna zalezitoskt konci. Obilie tam nemienim posielat pretoze vyslat obchodnikov na 17h+17h nema ziadny vyznam. Preto debata co rozputala Erien ma irituje bo neviem co chce dokazat? (jedine sa pohadat).
Pointa aspon aku by som bral je, ze treba najst rovnovahu v stavbe divu infrastruktury a lvl divu, aby aj ked po malych krocikoch sme trosku napredovali. Taktika spravit infrastrukturu a vyletiet s divom za kratky cas sa ukazuje kontraproduktivna pretoze automaticky privola utoky nepriatelskych ally a nasledne zastavi akekolvek budovanie divu. Vyvola zbytocne hadky a rozbroje na forach. (po prehratych bitkach to ale treba).
Tymto chcem vyzdvihnut pracu Nema, ktory pekne posiela HS (zltu postu) a ciastocne informuje o obilicku a podobnych somarinkach. Tiez by som bol rad a pevne dufam, ze sa to v ally nebere ako spam a na vsetko sa mu neodpisuje. Potom by som nemal koho otravovat ja Very Happy.
END dufam, ze na dlhsi cas.

fks2

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mavinius Megas Št december 11, 2008 9:37 pm

je mi jasne ze stavitelia sa len tak neflakaju, ale bolo by treba castejsie aktualizovat stav sypky.
pre mna je to dost smerodajne kedze som blizko a velmi casto byva stav 100% v dobe kedy by dorazili moji obchodnici....
momentalne su udaje stare vyse 2 hodiny...

edit: ide o zapadny div (len aby to bolo jasne)

Mavinius Megas

Počet príspevkov : 15
Alliancia : DET-M&T

Návrat hore Goto down

Odoslať  fks2 Št december 11, 2008 9:39 pm

Mavinius Megas napísal:je mi jasne ze stavitelia sa len tak neflakaju, ale bolo by treba castejsie aktualizovat stav sypky.
pre mna je to dost smerodajne kedze som blizko a velmi casto byva stav 100% v dobe kedy by dorazili moji obchodnici....
momentalne su udaje stare vyse 2 hodiny...

najlepsie ja nasledne poslat do divu zltu obalku iba s predmetom Aktualizujte sypku. Nic viac dotycny nemusi otvarat postu a hned vie co robit. Ja to povacsine tak robim. Nemusia ti odpisovat a je to vybavene a spam nebude tiez taky velky.

fks2

Návrat hore Goto down

Odoslať  Mavinius Megas Št december 11, 2008 10:06 pm

fks2 napísal:najlepsie ja nasledne poslat do divu zltu obalku iba s predmetom Aktualizujte sypku. Nic viac dotycny nemusi otvarat postu a hned vie co robit. Ja to povacsine tak robim. Nemusia ti odpisovat a je to vybavene a spam nebude tiez taky velky.

som na nich nechcel byt hned zly a zavzdusnovat ich postou. ja len aby na to viac mysleli... Wink

ps: teraz tam budu mat od kazdeho mnozstvo ziadosti o aktualizaciu... Wink

Mavinius Megas

Počet príspevkov : 15
Alliancia : DET-M&T

Návrat hore Goto down

Odoslať  fks2 Št december 11, 2008 11:07 pm

som na nich nechcel byt hned zly a zavzdusnovat ich postou. ja len aby na to viac mysleli... Wink

ps: teraz tam budu mat od kazdeho mnozstvo ziadosti o aktualizaciu... Wink[/quote]

No pokial neaktualizuju stav sypky cez 2-4h tak preco nie. Od nas chcu obilie taknech my vieme kedy poslat.

fks2

Návrat hore Goto down

Odoslať  Erien Št december 11, 2008 11:27 pm

Podla mna by stavba divu mala byt zaujimava "pre vsetkych" je podla mna dost kontraproduktivne stavat nonstop infrastrukturu a netahat div hore, pretoze vela ludi co je 1-2x denne online si povie, ze stavitelia nic nerobia a vzhladom na malu pop a nezmeneny lvl divu u mecenasa je to bohuzial viac ako pravdepodobne. (NIE JE TO VSAK PRAVDA). Iba sa nestavaju surovinove policka a preto je pop mensia. Taktiez drzime velke podpory v dive a obcasny prichod natarov vzbudi zaujem ludi co tam maju podpory a da im dobry pocit, ze strazia div a to obilie co tam posielaju ma vyznam. (Co samozrejme ma).
K podpore divu. Viacero ludi nestavalo div (ani ja),ale je jasne, ze bude viac krat katnuty (kazdi div). Preto je dobre a logicke mat viac divov. No ako som pisal predpokladam, ze kazdi podporuje svoj div (najblizsi) popripade aky mu vedenie urcilo. Do ostatnych divov ako su div KPS, DDT staci si myslim poslat 100 obrannych pindikov a tym pre mna zalezitoskt konci. Obilie tam nemienim posielat pretoze vyslat obchodnikov na 17h+17h nema ziadny vyznam. Preto debata co rozputala Erien ma irituje bo neviem co chce dokazat? (jedine sa pohadat).

fks v tomto s tebou úplne súhlasím a o tomto sme s Nemom na tom skype diskutovali. Lenže to má malú chybu. sklíčko by musel mať plán. A keby hráči videli, že lvl stúpa(aj keď pomaly), tak by mali lepšiu motiváciu a vlastne by sme vedeli, že div sa stavia. A suroviny by posielali určite častejšie. A samozrejme by div aj chránili a tých vojakov si živili, lebo by vedeli, že to má vlastne význam.
A pohádať sa? Ja? Mierotvorca? Very Happy Nie. Len vás akosi tie moje správy vytáčajú. Doslova iritujú. A čo som chcela dokázať? To, aby si napísal takúto správu. Presne toto som chcela čítať.

Erien

Návrat hore Goto down

Odoslať  fks2 Pi december 12, 2008 4:29 am

Erien tebe v skratke vadi, ze nemateplany co ste si vybojovali. Napis to rovno a nerob cecky.
Proste treba priamo napisat, ze nas spojenec KPS zaspalo a plany im boli vyfuknute. Popripade tam maju speha co o vsetkom vie. Bohuzial lepsi spojenec nie je a sami proti EMPs nemame sancu.
Za dalsie sklickov div bol najviac poskodeny a boli tam pouzite velike superove armady.(sama si sa vytesovala z lvl pre hrdinu) tak teraz to ber ta, ze si naexpia hrdinu nasi spojenci.

fks2

Návrat hore Goto down

Odoslať  Erien Pi december 12, 2008 12:09 pm

To čo sa stalo KPS ma veľmi mrzí. Túto ali totiž beriem tiež ako sesterskú ali. Bohužial vedenie zaspalo. A čo sa týka plánov, tak by som to povedala asi takto. Ak by vyhralo v stavbe KPS, tak by som sa tešila, ako sa teší sestra úspechu svojej sestry. Ale ten úspech by som si ja neprivlastňovala, bo som sa vo veľkej miere na ňom nepodielala. Skrátka a jasne, ak by vyhralo KPS, alebo DDT, tak by to bola iba ich zásluha, lebo ja a asi väčšina hráčov spoločenstva sa o to víťazstvo vo väčšej miere nezaslúžili. Ak si myslíte, že zásluha je aj to, že tam pošleme tých pár vojakov na obranu a možno aj pár suriek, tak ja to za zásluhu nepokladám. Za zásluhu by som pokladala, keby sme sa o div starali tak, ako sa patrí. Nonstop posielať surky a napechovanou army strážiť div. A aby neprišlo k nedorozumeniu: To myslím na ktorýkoľvek zo 4 divov.

Erien

Návrat hore Goto down

Odoslať  shark999 Pi december 12, 2008 1:07 pm

.. nemam moc casu tak len strucne k poslednym prispevkom:
@ fks..... emps?..... na nich det ma s prehladom.... problem je v tom ze ked dame emps dole uplne neostanu nam ziadne tromfy....a tie potrebujeme aj budeme mat....stav nasich armad je momentalne taky ze aj ked ma emps najbrutalnejsie chraneny natarku tak pri kompletnom utoku by im neostali ani drevene polia... vsetko by slo na nulu...... samozrejme by zvysok ich spojencov... eve a spol rozbilo nase natarky cize by sme boli odpisani obaja... a tesili by sa husiti....k husitom: aj ked bojujeme proti emps a aliancia/skrz spojencov tak v pokecoch s jankovom aj mohykanom som cez riadky cital ze im uz zacinaju cicat krv a dni mieru sa im koncia.... a ked na nich pusti par armad emps aliancia det kps ..... skoncili jak cenkovej deti....ale jedno su plany a druhe je ako sa zachova super...... emps tiez nepredpokladalo ze det sa do nich pusti od zaciatku.... skor pocitali ze pojdeme po aliancii a oni v mieri budu stavat a nechaju si svoje armady ako tromfy....
@erien.... pisala si ze ked dostavia ddt tak to bude ich zasluha......OMYL.... nie ich ale nasa spolocna zasluha vsetkych spojencov.... bez nas by nedostavali..... ked dostavame my bez nich urcite nie...... proste dohoda zneje jednoznacne.... hoc na zaciatku jednani mal kazdy nejake podmienky a ine hovadiny ... teraz uz kazdy snad pochopil ze to nie je o podmienkach ale o spolupraci....
shark999
shark999

Počet príspevkov : 167
Alliancia : DET

Návrat hore Goto down

Odoslať  Sponsored content

Sponsored content

Návrat hore Goto down

Strana 2 z 2 Previous  1, 2

Návrat hore

Povolenie tohoto fóra: