DET
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Spehovia

3 posters

Goto down

Spehovia Empty Spehovia

Odoslať  gorgo St september 03, 2008 2:15 pm

Mam pocit ze vela ludi v poslednej dobe zanedbava spehov preto napisem nich par riadkov.
Na co su dobry spehovia? Na to, aby ste pred tym ako poslete na niekoho utok zistili stav jeho obrany (pocet jednotiek, level obrannych struktur), pripadne si zistite ci sa uz oplati na vasu oblubenu farmu poslat 1000 alebo len 500 jednotiek, ci ma dost plne sklady. Very Happy Lebo niekto moze pouzit aj palkarov na ''spehovanie'' ze posle ich 1000 ako utok a moze mu dojst sprava o stave armady v danej dedine.
Lenze o spehoch neviete ze na vas idu, nezistite ze sta boli spehovany ak nemate tiez spehov v dedine v dostatocnom pocte.
A tomuto sa tu chcem najma venovat, co je to dostatocny pocet?
Spehovia su jednotky so skrytymi cislami. Ano, vidite ich obranne cisla aj utocne (ktore je vlastne nulove - speh nemoze zabijat, tym by sa predsa prezradil, ze na navsteve bol), ale maju aj tajne cisla, teda spehunske cisla. A tie su 35 utok a 20 obrana a to pre spehov vsetkych narodov!!! Dalej tieto spehunske cisla sa upgaduju ovela vatsimi hodnotami v kovacskej dielni a zbrojnici ako utocne a obranne hodnoty.
Utok sa zvysi asi o 47,1 % pri 20leveli v kovacskej dielni a obrana asi o 33,32% pri leveli 20 v zbrojnici. (cize z toho aj vyplyva ze germani maju sice najpomalsich spehov, ale aj najefektivnejsich co sa tyka spotreby obylia)
Takze teraz sa uz mozne dostat k tomu dostatocnemu poctu. Aby ste vedeli co vas niekto spehoval vam staci mat v dedine 21 spehov vylepsenych na level 20. v zbrojnici a budete vediet ze vas niekto spehoval aj ked pouzije 10.000 spehov vylepsenych v kovacskej dielni.
Ak vy spehov nebudete mat vylepsenych a utocnik pouzije viac ako 2939 vylepsenych spehov, tak vasi spehovia ani nezistia, ze vas spehovali.
Co som tym chcel povedat? Oplati sa mat jednu dedinu zameranu len na spehov, ktory su vylepseny na maximum v zbrojnici aj kovacskej dielni a tychto spehov dat do ostatnych dedin na podpory (aspon po 20) a pripadne nimi aj spehovat.
gorgo
gorgo

Počet príspevkov : 235
Alliancia : DET-DG
Registration date : 14.03.2008

Návrat hore Goto down

Spehovia Empty Re: Spehovia

Odoslať  rubenso St september 03, 2008 8:50 pm

MAME TU SPEHA S EMPS.R LEBO HNED AKO SOM OHLASIL ZE KONCIM ZACALI MA EMPS.R SPEHOVAT ABY STE ESTE VEDELI
rubenso
rubenso

Počet príspevkov : 64
Alliancia : det-mat
Registration date : 22.07.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  Nemo St september 03, 2008 11:37 pm

V DETc musia mat hraci povinne spehov v kazdej dedinke, kedze germansky spehovia zeru menej a germanov mame hodne + zemny val je slabsi v bonuse maju vsetci germani povinne dvojnasobok spehov. toto bolo sucastou jedneho z Vynosov.

Vsetci hraci bez ohladu do ktorej alliance sustavy DET patria by uz davno mali mat, podla mna minumum 25 spehov, u germanov minimum 50 v kazdej dedinke.
Nam to pocas poslednych utokov od A pomohlo, nasich hracov mali velke problemy prespehovat a neuspesne spehovanie = my tam uz posielame podpory Very Happy
Takze tak... spehovia su lacni a velmi uzitocni Wink
Nemo
Nemo

Počet príspevkov : 626
Alliancia : DETc
Registration date : 07.08.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  gorgo St september 03, 2008 11:45 pm

Nemo napísal: kedze germansky spehovia zeru menej a germanov mame hodne + zemny val je slabsi v bonuse maju vsetci germani povinne dvojnasobok spehov. toto bolo sucastou jedneho z Vynosov.

Vsetci hraci bez ohladu do ktorej alliance sustavy DET patria by uz davno mali mat, podla mna minumum 25 spehov, u germanov minimum 50 v kazdej dedinke.
Ja som tu ale pisal ze germansky speh ma vyhodu v tom ze na to ze zerie iba 1 obylie na hodinu ma tu istu spehovaciu hodnotu 35/20 ako galsky a rimsky speh, takze germani maju mozno slabsi val, ale mozu vyrabat spehov aj pre ine narody a darovat ich ostatnym, aby tak usetrili na obyli.
gorgo
gorgo

Počet príspevkov : 235
Alliancia : DET-DG
Registration date : 14.03.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  Nemo Št september 04, 2008 1:11 am

gorgo napísal:
Nemo napísal: kedze germansky spehovia zeru menej a germanov mame hodne + zemny val je slabsi v bonuse maju vsetci germani povinne dvojnasobok spehov. toto bolo sucastou jedneho z Vynosov.

Ja som tu ale pisal ze germansky speh ma vyhodu v tom ze na to ze zerie iba 1 obylie na hodinu ma tu istu spehovaciu hodnotu 35/20 ako galsky a rimsky speh, takze germani maju mozno slabsi val, ale mozu vyrabat spehov aj pre ine narody a darovat ich ostatnym, aby tak usetrili na obyli.

na zaciatku hry mozno ale ja osobne som zastanca, aby hraci nebolo velmi zavisli na podporach... spehovia sice su specificky pripad, ale mat 1500 spehov v jednej dedinke ci uz gal alebo riman rozlozenych nielen v hlavnej ale vo vedlajsich dedinacha v pripade potreby moct ich poslat spehov je na nezaplatenie. hlavne ked galsky aj rimsky spehovia ako jazdci su rychlejsi ako germanski. kazdopadne jedno aj druhe ma svoje proti. ja som za to, ayb hraci bolo snazivi a samostatni.

ale na potrebe spehov sme sa obja zhodli Wink
Nemo
Nemo

Počet príspevkov : 626
Alliancia : DETc
Registration date : 07.08.2008

Návrat hore Goto down

Odoslať  Sponsored content

Sponsored content

Návrat hore Goto down

Návrat hore